Editorial

La croada del 13

El jutge Llarena ja ha conclòs la instrucció del cas contra la cúpula de l’independentisme català per l’organització de l’1-O, però el jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona continua la seva croada en paral·lel i ara apunta contra el vicepresident del govern, Pere Aragonès, i els diputats Lluís Salvadó i Josep Jové, demanant al TSJC que els investigui per les seves gestions a l’estranger estudiant possibilitats de finançament i de funcionament tributari, encara que el mateix informe de la Guàrdia Civil precisa que eren activitats que entraven dins de les seves competències en tant que alts càrrecs de la conselleria d’Economia.

El discurs conciliador del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, parlant de solucions polítiques i descartant la via judicial, contrasta molt amb la inexorable ofensiva de l’Estat a través dels jutges, però són les dues cares de la mateixa moneda. L’objectiu comú és liquidar el procés sobiranista a Catalunya i desactivar l’independentisme. Sánchez s’aixopluga formalment sota la separació de poders, mentre els magistrats i jutges fan política al marge de la democràcia, vetant candidats electes, suspenent diputats, condicionant el Parlament o, com ara, intentant escapçar el govern català i la cúpula d’ERC per segona vegada.

Caldrà esperar la decisió del TSJC, però es constata una vegada més l’especial interès i la voracitat del titular del jutjat número 13, Juan Antonio Ramírez Sunyer, que continua construint i alimentant una causa judicial paral·lela a la instruïda al Tribunal Suprem pel jutge Llarena. Una situació insòlita i irregular que, segons experts i juristes, abans o després, acabarà sent censurada per les instàncies judicials europees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia