Editorial

Colau i la seguretat

L’incident de fa una setmana al centre de Barcelona entre un grup de manters i uns turistes, que va acabar amb un turista ferit a l’hospital i un vídeo de l’agressió fent-se viral a les xarxes socials, ha acabat sacsejant l’escenari polític municipal, on aquesta setmana tots els partits de l’oposició han reprovat l’alcaldessa Ada Colau, demanant-li, a més, que dimiteixi com a responsable de seguretat de la ciutat, mentre que la resposta del govern municipal ha estat acusar la resta de partits de buscar només el seu desgast tenint en compte les eleccions de la pròxima primavera.

La dialèctica entre partits són legítims i són normals quan s’acosten unes eleccions, però la seguretat a Barcelona no és un simple camp de batalla electoral, sinó una qüestió vital en primer lloc per a la gent que hi viu o hi treballa, i en segon lloc per a la imatge que la ciutat projecta al món, que incideix clarament en la seva capacitat d’atraure visitants, turistes, empreses i, en definitiva, negoci. En aquest sentit, és exigible que els qui tenen la responsabilitat de governar reconeguin que hi ha un problema de gestió de l’espai públic i en responguin.

Ada Colau i el seu equip de govern van posar molt interès a ordenar i limitar el sector dels pisos turístics, però no han tingut la mateixa iniciativa i determinació per afrontar el problema dels manters, que s’han multiplicat i copen zones de pas; o el dels narcopisos, que han acabat generant problemes de convivència i d’inseguretat als carrers del Raval; o el dels comerços de la Barceloneta o el Born que s’han vist obligats a contractar seguretat privada per evitar robatoris i episodis d’incivisme. Ans al contrari, la política de deixar fer del govern municipal ha fet més gran el problema i ha incrementat la degradació de la convivència a l’espai públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia