El lector escriu

L’osteoporosi i el Prolia

Soc una dona de 57 anys amb un “bon” historial mèdic.

Diagnosticada i tractada des de ben joveneta d’artritis reumatoide, després de fibromiàlgia i els darrers deu anys, d’osteoporosi.

En sis anys perdo un 30% de densitat òssia i, a més de la calç, em prescriuen el Prolia, injectable dues vegades a l’any per tal de fixar la calç. En tres anys recupero gairebé tot el que havia perdut i tant la ginecòloga com el reumatòleg em diuen que puc deixar el Prolia.

Els darrers sis mesos el dolor és persistent i insuportable, tant als peus com a l’esquena, i la mobilitat, reduïda. Després d’un munt de visites mèdiques i proves, la gammagrafia òssia mostra l’artritis en mans i peus, així com diverses fractures vertebrals i una fractura costal.

El nou reumatòleg no en té cap dubte: és conseqüència d’haver deixat el Prolia sense haver fet cap tractament alternatiu.

Des de fa un mes m’injecto diàriament Forsteo –teriparatida– per tractar l’osteoporosi i les fractures. Estic avisada, un màxim de dos anys, perquè els efectes secundaris són per arrencar a córrer!

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia