Editorial

Torra, fermesa en el camí

El president de la Generalitat, Quim Torra, va refermar ahir, en l’esperada conferència al Teatre Nacional de Catalunya, el camí traçat després del referèndum de l’1-O i la proclamació de la República i va fer una crida a la mobilització popular per aconseguir materialitzar els desitjos d’un nou estat expressats en aquella votació. Torra no es va desviar en cap moment dels objectius previstos els últims temps i amb la perspectiva de “llibertat o llibertat” va apuntar les diferents claus que marcaran l’acció del seu govern i dels grups independentistes. El president va reclamar una acció conjunta de les institucions, l’exili i el Consell de la República, la ciutadana i les organitzacions socials. En aquest sentit, la “marxa” pels drets civils, socials i nacionals de Catalunya, és a dir, una mobilització permanent fins a les sentències del judici de l’1-O, serà clau, segons Torra, per mantenir l’embat contra un Estat al qual el president Torra va voler reiterar, malgrat tot, una oferta permanent de diàleg i de negociació política.

El president Torra va recordar que la causa de Catalunya és una “causa justa” i va insistir en el dret dels catalans a poder celebrar un referèndum d’autodeterminació, com han fet altres països propers com ara Escòcia o el Quebec. Una reivindicació que va establir com una línia vermella, difuminant així qualsevol intent del govern espanyol de portar la negociació a un nou estatut d’autonomia.

La lluita pels presos polítics i la necessitat que la sentència sigui absolutòria va ser un altre dels punts clau del discurs del president, una altra línia vermella que, si els tribunals la traspassen, marcarà, sense cap mena de dubte, l’esdevenir dels pròxims mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia