Editorial

Els llaços i la Junta de Seguretat

Ho va dir ben clar ahir, en la roda de premsa posterior a la Junta de Seguretat de Catalunya, el conseller d’Interior, Miquel Buch: “Com pot ser que els llaços grocs, que des de fa vuit mesos es pengen per tot Catalunya, siguin un problema ara?” Efectivament, per què són un problema ara? Doncs, per necessitat i estratègia de partits com ara Cs o el PP, que, després de la moció de censura que va portar Pedro Sánchez a La Moncloa i de la normalització del govern a Catalunya, necessitaven focalitzar els seus atacs en l’independentisme, que havia donat suport al president socialista per arribar fins a La Moncloa. Som, per tant, davant una polèmica provocada per interessos polítics, davant una protesta ben lícita, expressió democràtica en qualsevol país davant l’empresonament injust dels seus polítics. Una polèmica que ahir va arribar a la Junta de Seguretat davant la insistència del govern socialista, que no ha volgut entendre en cap moment que no hi tenia cabuda, entre altres coses perquè la seguretat ciutadana és competència dels Mossos d’Esquadra.

La Junta de Seguretat d’ahir va coincidir també en l’anunci del Ministeri de l’Interior que enviarà nous efectius policials a Catalunya coincidint amb la Diada i la commemoració de l’1-O. Des del ministeri s’han afanyat a dir que es tracta d’un reforç normal per la Diada, però a ningú se li escapa que les mobilitzacions anunciades a Catalunya són la veritable raó de l’arribada de centenars d’agents, tal com va passar l’any passat. Por i repressió sembla voler el govern espanyol, al qual, si tan preocupat està per la manca d’efectius policials a Catalunya, potser el que hauria de fer és aprovar ben aviat les dues noves promocions de 1.500 mossos en total demanades per Interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia