Editorial

La força de la gent es manté ferma

Per setena Diada consecutiva, la manifestació de l’Onze de Setembre ha estat un èxit de mobilització sense exemples equiparables arreu d’Europa. Una Diada que enguany ha tingut com a terrible i vergonyós fet nou haver-la hagut de celebrar amb presos polítics. Centenars de milers de persones –1 milió segons la Guàrdia Urbana– van omplir la Diagonal de Barcelona demostrant que el moviment per la República manté la seva força intacta malgrat la repressió desfermada per l’Estat espanyol amb les càrregues policials de l’1 d’octubre o l’empresonament i exili dels principals dirigents polítics i socials independentistes. Amb el lema ‘Fem la República catalana’, la ciutadania va tornar a ser protagonista demostrant una gran resiliència i determinació en defensa dels drets nacionals i civils dels catalans i les catalanes. I durant tota la jornada es va reafirmar que el republicanisme català s’assenta sobre sòlides bases de civisme, pacifisme i democràcia. Els clams de la Diada van ser ahir el crit d’independència i per a l’alliberament dels presos polítics, que van ser els únics realment exclosos per la repressió d’una jornada de reivindicació de llibertat.

L’onada sonora que va tronar per tota la Diagonal hauria de ressonar als centres de poder i decisió de l’Estat i també d’Europa. El govern espanyol, presidit ara per Pedro Sánchez, hauria d’admetre, com es faria a qualsevol país democràtic en vista d’una manifestació com la d’ahir, que el conflicte entre les institucions espanyoles i la voluntat majoritària de la societat catalana ni s’ha acabat ni minvarà. Ben al contrari, creixerà si no s’articulen vies de solució democràtiques basades en la negociació, el pacte, la política i l’acceptació de la voluntat majoritària de la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia