El lector escriu

Catalunya, justícia!

En la conferència del president de la Generalitat, Quim Torra, del dia 4 de setembre, va faltar un argument important: la defensa de la justícia per a Catalunya, ocupada des de fa 300 anys per les armes.

L’11 de setembre del 1714 fou ocupada per les armes (7.000 soldats francesos i 25.380 de castellans) i el Decret de Nova Planta del 16 de gener del 1716 va anul·lar “Constitucions i Altres Drets de Catalunya”, i perdé Catalunya la seva sobirania governativa, cultural, territorial i fiscal, situació de gran injustícia que encara patim avui tots els catalans. I l’actual Constitució del 1978 fou preparada, escrita i aprovada sota la pressió i l’amenaça de les armes. La frase de l’article 2n de “la nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols”, va ser imposada per l’exèrcit a Adolfo Suárez. Catalunya, doncs, per justícia, té dret a recuperar la sobirania. A Catalunya ha arribat l’hora de la justícia en interès de tots els catalans, pensin com pensin.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia