Opinió

LA GALERIA

Excuses

El subdelegat no pot obviar la relació de l’Estat amb les comarques de Girona, basada en reiterats projectes incomplerts

El subdelegat del govern estatal a Girona, Albert Bramon, sosté que la seva intenció és apaivagar el foc i tornar a teixir complicitats amb el món local. Però, quan té l’ocasió, aprofita per pressionar l’Ajuntament de Girona i acusar-lo de no desencallar els projectes de ciutat que tenen a veure amb l’Estat, com ara l’Arxiu Històric o la plaça Espanya. Una bona manera de teixir complicitats! Perquè, en el seu relat, el subdelegat no pot obviar d’on venim. Certament, ell fa tot just cent dies que ha estat nomenat. Però la relació de l’Estat amb la ciutat de Girona, i amb la demarcació en general, que es basa en l’abandonament i l’incompliment d’acords, ve de lluny –incloses les èpoques anteriors en què el PSOE era a La Moncloa–. Si féssim la llista de projectes promesos pendents, aturats o, simplement, obviats malgrat la imperant necessitat, faríem curt amb aquest article.

Diu Bramon que l’Ajuntament no ha demanat cap reunió amb Adif i que té un conveni sobre la taula per desencallar l’Arxiu Històric. La versió del consistori difereix força en aquestes dues qüestions. Però segurament el que crea més coïssor és que el subdelegat es presenti a ell mateix com a conciliador i garant perquè aquests projectes tirin endavant. Se li agraeix la voluntat, si és així. I se li exigeix, de la mateixa manera, que posi fi a la política de discriminació que ha practicat històricament l’Estat amb les comarques gironines. Sense excuses i sense culpabilitzar ningú. Perquè, cal recordar la nefasta construcció del TAV a Girona i el nyap al parc Central que ha durat anys i panys? Cal recordar els trams pendents de desdoblament a l’N-II? De qui és culpa? I està segur que amb l’Arxiu Històric l’Estat no hi ha posat el fre de mà? El mateix Enric Millo ho havia manifestat públicament en plena polèmica amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. I pel que fa a la manca d’acord en la reforma de la plaça Espanya, Adif no hi té cap responsabilitat? N’està segur? Està convençut que l’aplicació del 155 –que va tenir un suport total del PSOE– i la significació de la ciutat de Girona amb el procés independentista no ha tingut cap conseqüència en aquests projectes? N’està segur? I no serveix com a excusa que això era en època del PP. Són incompliments d’un Estat que ell representa i, per tant, a l’hora d’assenyalar els altres, primer s’hauria de fer autocrítica. Que n’hi ha per fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia