Editorial

L’acord per a la Sagrada Família

L’acord signat entre l’Ajuntament de Barcelona i el patronat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, cal considerar-lo com a molt important. Perquè regularitza la situació urbanística de l’emblemàtic temple dissenyat per Gaudí –més de 130 anys després del seu inici la construcció disposarà de la primera llicència d’obres–, però també perquè resulta molt profitós per a Barcelona. El patronat del temple destinarà 36 milions d’euros en 10 anys a la ciutat. Uns 22 milions seran per sufragar un accés directe des de la parada de metro contigua a l’interior de la basílica per descongestionar els carrers d’una part de l’afluència massiva de visitants que té l’edifici. La resta de la inversió es destinarà a millores en la neteja i el transport públic.

La Sagrada Família és per suposat una joia arquitectònica. Però el buit legal en què es mantenia la construcció era un problema i una situació percebuda com un privilegi. L’acord permetrà resoldre la qüestió en uns mesos amb un pla especial urbanístic. I cal destacar que la resolució de l’afer hagi arribat justament amb un govern com el d’Ada Colau, allunyat del que representa la Sagrada Família. Queda, però, en la part negativa, la crítica dels veïns, que asseguren que no se’ls ha tingut en compte. L’acord és positiu però el govern municipal ha de fer compatible els interessos del temple i els del conjunt de la ciutat amb els dels veïns que reben l’impacte directe de l’existència de la principal obra de Gaudí. I, a més, mereixen que s’aclareixin els dubtes sobre l’afectació a les illes de cases a mida que el projecte avança, per exemple en l’execució de la façana de la Glòria al carrer Mallorca. Si s’incorpora els veïns en el consens, l’acord entre la Sagrada Família i Barcelona serà, llavors, perfecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia