Editorial

Legitimitat segrestada

Avui es compleix un any de l’empresonament de dos membres del govern legítim de Catalunya, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, vicepresident i conseller d’Interior, respectivament, acusats de rebel·lió i malversació. Les mateixes acusacions que també van portar a la presó incondicional preventiva uns dies més tard la presidenta del Parlament Carme Forcadell i els consellers Bassa, Romeva, Rull i Turull. El seu crim va ser fer possible una votació, el referèndum de l’1-O. Els jutges els han pres un any de les seves vides de forma deliberadament injusta, perquè l’Estat no busca justícia, sinó venjança, i aplacar al preu que sigui el moviment independentista. Una ignomínia que ells i les seves famílies suporten amb una dignitat, fortalesa i convicció admirables.

Són presos polítics. Símbol d’una legitimitat democràtica arrabassada per la força per l’Estat espanyol, i de la resistència pacífica de milions de catalans davant aquesta Espanya que ha renunciat a la democràcia, els drets humans, l’estat de dret i la justícia per seguir imposant la seva unitat territorial. Per això una majoria social contundent, més enllà de l’independentisme, demana la seva llibertat incondicional. Un clam que els demòcrates no poden deixar d’escoltar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia