Opinió

De reüll

Justícia injusta

La justícia de l’Estat espanyol, posada en evidència a ulls del món

Rebregada monumental a la justícia espanyola. En un moment de màxim descrèdit, el Tribunal Europeu de Drets Humans ha dictaminat que Arnaldo Otegi i quatre demandats més no van tenir un judici just a Espanya. L’Audiencia Nacional va violar l’article 6.1 del Conveni Europeu de Drets Humans sobre l’accés “a un procés equitatiu” en el cas Bateragune, contra diversos membres de l’esquerra abertzale sota l’acusació d’intentar reconstruir Batasuna seguint ordres d’ETA. Otegi va ser condemnat a 10 anys de presó i 10 d’inhabilitació, que el Tribunal Suprem va rebaixar a sis i mig. Va complir la pena i està en llibertat.

L’Audiencia Nacional va dictar la sentència el 2011, el Tribunal Suprem la va revisar el 2012, i el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg l’ha censurat el 2018. Sis anys més tard, i amb la condemna complerta, dona la raó a Otegi, que va posar en dubte la imparcialitat de la jutgessa que el va enviar a la presó. Una magistrada que l’havia jutjat amb anterioritat posant en evidència els seus prejudicis i que hauria d’haver estat apartada, segons el TEDH. El Suprem i el Constitucional no ho van considerar necessari aleshores. La justícia injusta de l’Estat espanyol, en evidència a ulls del món. Vermella i avergonyida, anys després. L’esquema es repetirà amb l’independentisme català, no en tinguin cap dubte. Tardarà més o menys, però ho farà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia