El lector escriu

De reüll

Acabo de llegir l’article de la Sra. Maria Palau (El Punt Avui 08/12/2018) i amb tota naturalitat sembla justificar el que els incontrolats van fer contra els béns de l’Església, ja que “feia segles que oprimia el poble” “(i que va donar suport a l’alçament de Franco)”. Aquests incontrolats no sols van atemptar contra els béns de l’Església, sinó que també van matar milers de persones pel sol fet de ser capellans, religiosos o simpatitzants de l’Església.

L’Església, amb 2.000 anys d’història, segurament que no tot ho ha fet bé, però si tanta opressió del poble hagués fet difícilment hauria durat tants segles i no hauria tingut tants seguidors; em sembla aquest parer una simplificació molt poc afortunada i capciosa.

Moltes de les esglésies que es van cremar pocs dies després del 18 de juliol del 1936 no es justifiquen pel suport que anys més tard una part dels bisbes (que no són tots els cristians, ni tots els bisbes) van donar a “l’alzamiento”.

El títol amb què encapçala l’article sembla concordar amb com defineix l’Enciclopèdia Catalana “De reüll”: “Amb recel o amb antipatia.”

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia