El lector escriu

“És que és molt bèstia”

Faig meves aquestes paraules d’en Jordi Basté de RAC1, i és que les eleccions andaluses han estat molt bèsties. Les declaracions de l’encara presidenta andalusa Susana Díaz en què justifica la davallada electoral del PSOE al fet de no parlar de Catalunya són molt bèsties i és la constatació que la catalanofòbia és aplaudida per una bona part de l’electorat. Vull fer una comparació (salvant les distàncies). Els anys de la postguerra i fins passada la dècada dels seixanta hi va haver un corrent migratori d’habitants de l’Ametlla de Mar cap a Palamós. La raó era senzilla, aquí (Palamós) hi havia més oportunitat de treball (la indústria del suro), es deia, i vaig tenir oportunitat de comprovar que si anaves a la “Cala” només havies de dir que eres de Palamós i et rebien amb els braços oberts i les mostres de simpatia i cordialitat eren grans. Era normal, mig poble era a Palamós.

L’emigració andalusa envers Catalunya no ha estat així, personalment he conegut i conec gent estupenda i treballadora que ha contribuït a fer de Catalunya el que és ara, és per això que no puc entendre d’on ha sortit aquest odi irracional contra els catalans que tenen anhels de llibertat i justícia. No tenen criteri? O només escolten les veus que prediquen odi contra un país que va acollir bona part de la seva gent? Ja no hi entenc res. Del que sí que estic segur és que malgrat els molts defectes que tenim i que formen part de la nostra història, som un país formidable i que val la pena defensar.

Palamós (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia