Opinió

De reüll

Propòsits

“Troba alguna cosa que vulguis canviar i fes el primer pas per canviar-la”

Tercer dia de gener i encara conservo intactes els meus bons propòsits per l’any nou sabent que, molt probablement, no arribaran fins a final de mes. Però, tant se val, encara que l’horitzó sempre s’acaba enretirant, em fa l’efecte que ja compensa l’esforç d’ordenar una mica el terrat i d’il·lusionar-se amb petits o grans desitjos personals.

Hi ha propòsits que ja s’han convertit en clàssics, que no caduquen mai, com ara el de dedicar més temps a la gent o a les coses que realment ens importen. Desconnectar més, per exemple, de les xarxes socials, del seguiment compulsiu de piulades gairebé sempre prescindibles i recuperar aquells moments gratificants que donen una bona conversa o una lectura reposada.

Hi ha qui comparteix els seus propòsits per al 2019, com el mateix Obama, que escrivia aquest text inspirador, a Twitter precisament: “Troba alguna cosa que vulguis canviar a la teva comunitat i fes el primer pas per canviar-la.” Una invitació valenta i molt oportuna per aquest any dens que ens espera, i que em sembla que molts ja han començat a posar en pràctica en l’àmbit social i del voluntariat i també en el polític, amb accions tan originals i emocionants com la interpretació d’El Messies davant de les portes de Lledoners. Petits passos, com els humils propòsits d’any nou, que un rere l’altre porten lluny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia