El lector escriu

Saber, saber transmetre i respectar

Després d’unes quantes cartes publicades en diferents diaris comarcals i regionals explicant la problemàtica actual a les aules en alguns dels centres de secundària pel que fa a l’ensenyament de les matemàtiques, surt publicat que el Departament d’Ensenyament té previst convocar noves places de docents i que canviarà la manera de fer les oposicions. Ho celebro!!

Diuen que es prioritzaran els valors pedagògics enfront dels continguts acadèmics. Crec que no es pot separar una cosa de l’altra.

Diuen que seria bo veure els candidats a l’aula. I tant! Però per què no ho fan? Per què no es controla què ensenya el docent a les aules i com ho fa?

Algun dels meus alumnes adolescents m’ha demanat que digués aquestes tres coses:

1) El professorat ha de saber el temari del curs que està impartint i saber-lo transmetre.

2) Al professorat li ha d’agradar la feina que fa; no pot ser que s’hi arribi perquè és una feina ben pagada, sense gaire control i amb moltes vacances. Cal ser responsable del que suposa educar.

3) Cal respectar el jove que intenta aprendre; no és just tractar d’idiota l’alumnat per amagar la vergonya de no saber explicar.

La modernitat és bona. Fer ús de les noves tecnologies és molt positiu sempre que no deixem de banda la transmissió de coneixements a base de l’esforç personal del professorat. Eines com la calculadora, els programes informàtics i internet són útils però cal fer-ne un bon ús.

Desitjo sort a les noves generacions i m’agradaria veure com afectaran aquests canvis que es volen implantar quan arribin a les aules. Estaré expectant!

Figueres (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia