El lector escriu

Maremar

Torno de nit al Balcó de l’Empordà després d’admirar el muntatge de Dagoll Dagom al Teatre Principal d’Olot. Quant de talent! Quin prodigi d’escenografia amb la força de la dansa, de la paraula i dels missatges eviterns dels clàssics (Shakespeare), amb una tria colpidora de cançons de Lluís Llach per emmarcar el drama d’un Mare Nostrum que cada cop és menys nostre, de la massa desvalguda, i més d’aquells pocs que sí que tenen vox. Quins efectes de sensurround que fan que els espectadors participin dels tràfecs mariners dels milers d’Ulisses moderns que cerquen un aixopluc! Al final de les onades d’aplaudiments, un actor apel·la a la consciència dels concurrents: encara hi ha esperança, si la ciutadania sencera deixa d’acceptar la mentida que la mentida sempre venç la bona gent.

Durant la tornada faig plans literaris per a un diumenge previsiblement plujós, per aprofitar les endorfines generades al teatre: el pelegrinatge dels supervivents armenis del genocidi turc –Quadern d’Aram de Maria Àngels Anglada–, el conte Sea Prayer / Pregària al mar de Khaled Hosseini, acompanyat d’algunes peces del CD que he comprat (“I si canto trist”, “Cançó a Mahalta”, “Abril 74”). En arribar a casa poso la tele. Breaking news del teletext: Trump, entestat a construir el seu faraònic Border Wall, proposa un pacte per obtenir el cash dels demòcrates. Penso: “Quina Amèrica i quina Europa tan pseudocristianes que han oblidat els evangelis (Sant Mateu 25: 31-46)!” A FAQS, entrevista a la presidenta del Pacma. És veritat, hi ha un bri d’esperança! Si els partits animalistes tenen sòlides probabilitats de guanyar escons al Parlament Europeu, què esperem per demanar a Open Arms, Stop Mare Mortum i altres associacions que presentin llistes conjuntes per al proper 26 de maig? I si tot plegat no resulta tan senzill, ni atzarós, ni poètic?

Palau-saverdera (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia