Opinió

LA GALERIA

De Farners a la Mina

La campanya hauria de focalitzar un sol objectiu: “involucrar les famílies en les accions de reforç”

Eureka! Per fi he trobat un motiu de discrepància amb el millor supermercat del meu poble. Per qualitat i presentació, per higiene, atenció al client, respecte a la llengua catalana i per tantes altres coses, té, aquí en tens el nom: Bonpreu. Tanmateix, em permetré posar en dubte l’última campanya que ha engegat la cadena. Es diu “Arrodoneix la teva compra”, i consisteix a incrementar els decimals del preu de compra fins a la següent fracció d’euro o de mig euro. La diferència es destina a un casal d’infants que dona suport escolar a nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Concretament els “proporciona un temps de lleure educatiu i un reforç escolar diari (...) per lluitar contra el fracàs escolar”. Diu que aquest “suport a l’aprenentatge i al seguiment socioeducatiu individualitzat” es pot fer a les tardes o en caps de setmana. Vejam... Si la causa és tan noble, no afluixaràs trenta cèntims de més quan vagis a comprar el Fairy de fer relliscar els antidisturbis? És més: no correràs a informar alguna família del teu poble que les passi magres? Doncs mira, no corris tant. Ho dic perquè les àrees d’actuació seran el Raval de Barcelona, l’àrea del Besòs-la Mina, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Salt. Ei, que no passa res, eh? Les “classes particulars” patrocinades per Bonpreu poden ser molt útils en aquells barris, i tant que sí. El cas, però, és que parlo amb les mestres d’un col·legi i m’arrufen el nas...

M’expliquen que un sector d’aquests alumnes no porten mai els deures fets ni les lectures treballades no pas per una vulnerabilitat específica a llurs famílies ni per cap “dificultat per desenvolupar les pròpies capacitats”, sinó perquè es passen hores i més hores de les tardes escoltant, llegint i recitant versicles que no entenen a la mesquita del poble, on es veu que hi ha uns senyorets que no tenen tants miraments pedagògics com la senyoreta de l’escola quan es tracta d’imposar disciplina i hàbits al grup. Afegim-hi altres tarannàs igualment dispersos i potser conclourem que la campanya hauria de focalitzar un sol objectiu dels especificats al fullet: “involucrar les famílies en les accions de reforç”. Ras i curt: si es tracta de formar pares per tal que, sense negligir les obligacions de la seva fe o de la cultura ètnica, prioritzin l’aprenentatge intel·lectual sobre el dogmàtic, ei, amiga caixera, ja em pots posar un altre Fairy i arrodonir-m’ho tot fins a l’euro llarg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia