El lector escriu

Eutanàsia, un dret de dignitat

En una societat democràtica i plural, la participació de la societat civil en temes d’interès públic és fonamental. Un 84% de la societat espanyola està a favor de l’eutanàsia. Sovint els nostres polítics fan aportacions sobre una qüestió bioètica que afecta la dignitat, la llibertat i la integritat física i moral de les persones, com és el dret a decidir la pròpia mort, que generen confusió.

Sovint s’embranquen en un debat a partir de declaracions simplistes i poc fonamentades sense el més mínim escrúpol envers les persones que poden estar vivint una realitat com aquesta.

Des de la més profunda ignorància del senyor Casado, del PP, que diu que aquest problema no existeix al nostre país, fins a la insensibilitat del senyor Sánchez, del PSOE, que ho presenta com una de les seves principals cartes per guanyar les eleccions.

Cal una mica més de sentit comú i d’humanisme, i fer una llei en què càpiga tothom, tant aquells que volen decidir el seu moment per morir com aquells que no ho volen així. És necessari només fer cas a la majoria social, en la qual hi ha gent del PP i del PSOE, creients i no creients, i despenalitzar l’eutanàsia.

Senyors polítics (Sánchez, Casado, Rivera...) deixin de jugar amb un tema com aquest, deixin d’utilitzar allò que el filòsof alemany Jürgen Habermas anomena la raó interessada per un grapat de vots. Si us plau, el dret a decidir la pròpia mort és una qüestió sovint de dignitat. No la trepitgin més.

Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia