El lector escriu

Seran capaços d’aclarir-ho?

He seguit amb interès el judici dels líders polítics empresonats preventivament fins que s’ha fet pesat, i ara em regeixo pels informatius audiovisuals i diaris per estar una mica al dia d’aquest malaurat judici en què dia rere dia es fan les mateixes preguntes i en algun cas al llarg de l’interrogatori, al mateix testimoni que amb anterioritat ja l’ha contestada, fent la impressió que no saben què preguntar més... i a veure si cau.

Aquest judici ha de costar molts diners, per desplaçaments setmanals a Madrid, allotjaments, trasllats dels inculpats de la presó a la sala i viceversa, dinars, etc., per no parlar de les defenses, que no s’entortolliguen i estan al cas per preguntar, encertadament allò que considera adient el Tribunal. Són molt bons, els advocats defensors, i no sabria dir d’on treuen el temps per valorar els fets i aplicar les rèpliques adequades al gir que diàriament agafa la sessió corresponent per desmuntar les acusacions de la fiscalia en favor dels seus representats. Fins aquí les meves reflexions, que em condueixen, ja que soc neòfit en els temes judicials i desconec els mecanismes tècnics de resolució i recursos legals de què disposen les parts implicades, penso que: cinc-cents testimonis citats, tres o quatre dies a la setmana de judici fa que pocs dies es pugui assolir tota la declaració dels testimonis citats, i han de continuar la declaració el dia després, cosa que augmenta el temps del judici i la quantitat ingent, diguem-ne, de paperassa generada per tot el procés, que penso, com es vox populi, que la cosa no caldria allargar-la tant, ja que la sentència ha d’estar de fa dies elaborada perquè no crec que ningú sigui capaç de llegir i valorar la gran quantitat d’informació acumulada. Llàstima que Salomó fos de l’Antic Testament.

Sant Joan Despí (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia