Opinió

la crònica

Autoengany o fantasia?

Fa uns dies, vaig assistir a la llar dels jubilats de Santa Coloma de Farners a una conferència acte de presentació del partit polític sense polítics que s’autoanomena Directe 68. Només volia estar-m’hi una estona, solament entreveure per on anava la cosa. Però ateses les barbaritats, mentides i mitges veritats, vaig preferir quedar-me fins al final per esbrinar si tot plegat era una provocació, o un objectiu polític, o simplement una bogeria. Fins i tot, em vaig oblidar que, abans de l’acte, havia anat a la carnisseria a comprar i, abusant de la seva amabilitat, vaig demanar que m’ho guardessin. (A mitja conferència acte, ja tenia la compra a la sala, perquè havien de tancar.)

David Raventós, aquest era el nom del conferenciant, va començar la intervenció anunciant-nos que allà el 2013 van començar a veure la veritat. I la veritat era que tot el procés d’independència era un engany. Tots els partits, des de la CUP a ERC i Convergència, passant per les entitats sobiranistes, com ara l’ANC, Òmnium, traïen la població. El seu objectiu era fer veure que volien la independència, però, a la pràctica, res de res. De fet, negociaven amb l’Estat espanyol i tot estava pactat. L’actuació policial de l’1-0, segons David Raventós, estava pactada 2 o 4 dies abans. Vaig entendre –no voldria confondre’m– que tant Jordi Sànchez com Elisenda Paluzie eren espies infiltrats de l’Estat espanyol dins l’independentisme. Que TV3 és la gran manipuladora que, tot fent veure que està a favor de la independència, és tot el contrari. TV3 també està pactada amb l’Estat espanyol. Ens diu ben clar, alt i repetidament, que els polítics del procés i les entitats sobiranistes són traïdores i que enganyen els ciutadans de Catalunya.

Les dues hores que vaig resistir per després poder intervenir van ser d’un esgotament mortal. La idea central del nou partit polític sense polítics és que han vist la veritat i que la volen expandir per tot el territori. Ells tenen la veritat, diuen, i quan es té de forma clara i absoluta, s’ha de propagar.

Directe 68 diu que ens hem d’organitzar en forma de partit polític per dur a terme la independència real, efectiva, ràpida i eficient de Catalunya. Directe 68 és d’esquerra, de dretes i de centre, laics i religiosos, treballadors, autònoms, funcionaris, empresaris, estudiants, aturats, jubilats, però europeus i euroescèptics... Tots units per destapar l’engany de Mas, Junqueras, Rull, Sànchez, Puigdemont i Paluzie, guanyar i proclamar la independència real, efectiva, ràpida i eficient.

Vaig intervenir per assenyalar que els polítics han fet coses malament, però que ho hagin fet per a enganyar i trair no és cert, i que la veritat no la té ningú mai del tot. Va ser difícil poder establir un diàleg. Ells tenen la veritat; la resta, no. No vaig resistir més i vaig abandonar el local. Eren unes 30 persones. Algunes ja havien marxat abans. Quina llàstima desaprofitar tants esforços per desacreditar el procés i els seus líders i no pas per aprofundir en els possibles errors per poder-los esmenar si cal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia