Opinió

LA GALERIA

El crit al cel

S’han alçat crits al cel amb les raons habituals: que els capellans s’han de limitar a anunciar la paraula de Déu

Alguns diaris de la capital estatal han posat el crit al cel amb el que ha dit i fet des de Roma el papa Francesc. Concretament, els comentaristes es mostren emprenyats perquè, havent demanat al papa quan visitaria les espanyes, ha contestat que “quan hi hagi pau”. Això, quant al que ha dit, ha fet reaccionar així un periodista: “Què s’ha pensat, aquest papa? Per ventura els 83 milions de turistes que van venir l’any passat no van assegurar-se de venir a un país en pau, paradís de prosperitat, de seguretat i convivència exemplar?”. I, pel que ha fet, blasmen directament el pontífex per haver nomenat arquebisbe de Tarragona “un cura separatista”, mossèn Joan Planellas, rector de Jafre, Garrigoles, Colomers, Foixà i Rupià. A Jafre precisament es produí una polèmica (la destaquen aquells diaris) quan mossèn Planellas deixà col·locar una estelada al campanar i una senyora resident al poble es queixà per escrit al bisbe de Girona, després d’haver parlat amb el rector. El bisbe invità la senyora a una entrevista personal, però la denunciant li contestà que, si el bisbe tenia motius, els havia d’explicar públicament i no pas entre les parets del seu despatx. Però el que més molesta a Madrid (dic Madrid perquè tot ho he llegit en diaris d’allà) és la resposta de mossèn Planellas: “Aquesta senyora no és de la parròquia. L’estelada la vaig posar al campanar perquè m’ho demanà el poble, i no puc pas anar contra el poble. Que posi ella a casa seva la bandera que vulgui.”

També els ha sorprès que un mossèn de petites parròquies arribi a l’Arquebisbat de Tarragona sense previ entrenament episcopal en una diòcesi més petita, una norma no escrita respectada abans de l’arribada d’aquest papa. Diu que esperaven el candidat considerat ideal per a Tarragona, monsenyor Ángel Pérez Pueyo. Aquest és el textual d’un diari: “Volantazo del papa en su política con Cataluña. Tras años eligiendo obispos no alineados con el ‘procés’, nombra ahora arzobispo a un cura que colocó una estelada en su iglesia.” I, és clar, s’han alçat crits al cel amb les raons habituals en aquests casos: que els capellans s’han de limitar a anunciar la paraula de Déu, no entrar en política i tot això que diuen sempre quan els trepitgen algun ull de poll. I ho proclamen encara que hagi de rebre directament el sant pare, que quan fou elegit va ser molt lloat perquè (ai caram) “hablaba español”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia