Opinió

LA GALERIA

‘Fervet opus’

El fons de Circus Arts Foundation és una de les col·leccions dedicades al circ més importants del món

Aquesta expressió (bull el treball) és la que usa el gran Virgili a l’‘Eneida’ per descriure l’activitat sempre frenètica de les abelles. Quan fa una setmana vaig rebre el correu del meu amic Genís Matabosch, la frase virgiliana em vingué de cop i volta al pensament. El treball d’en Genís també és frenètic, encara no té llesta una feina que ja n’enceta una altra, encara no acaba un festival de circ que ja ha començat a treballar en el següent.

Aquest seu correu és excepcional, perquè és el primer que rebo (i n’he rebut molts) que comença amb aquestes paraules: “Estic molt content…”. Mai no havia encapçalat res amb aquesta expressió perquè en Genís, igual com passa amb la gent apassionada del seu ofici, no en té mai prou, sempre en vol més. I la seva feina el porta cap a això, donat que és el ‘leitmotiv’ del món del circ que ell tant coneix i treballa: “Més difícil encara…!”, sentim sovint en les vetllades i actuacions dels circs d’arreu. En Genís està molt content perquè, després de vint anys empaitant una fita, ara l’ha aconseguit. La fundació que presideix, Circus Arts Foundation, projecta a Besalú el major equipament patrimonial sobre les arts del circ al continent europeu. Com aquell que no diu gaire res (sense baladreig ni escarafalls), en Genís fa saber als seus amics que ho ha aconseguit: sota la denominació Circusland, la nova infraestructura cultural té previst reunificar els dos edificis de tres plantes de les dependències conventuals de l’antic monestir benedictí de Sant Pere, fent-ne possible la seva restauració, obertura al públic i projecció al món. Aquest nou pol patrimonial permetrà, d’una punyetera vegada, fer públic i accessible el fons de Circus Arts Foundation, una de les col·leccions dedicades al circ més importants del món, on desenes de milers de peces repassen els 250 anys d’història del circ. A Besalú hi haurà exposicions, tallers pedagògics, espectacles, arxiu, biblioteca, centre d’estudis, oficines i d’altres dependències pròpies d’un equipament cultural de referència internacional. Dissabte que ve, a Besalú mateix, es farà la presentació del projecte. Els amics sabem com treballen en Genís i la seva gent, per això no podem deixar d’alegrar-nos d’aquest gran projecte que, finalment, donarà compliment als seus somnis. De moment, els dona molta alegria. I avui dia alegrar-se resulta més excepcional que mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia