Opinió

Full de ruta

6-O

Els sabadellencs podran votar el pròxim 6 d’octubre en una consulta si volen continuar sota un règim polític monàrquic o bé prefereixen una república

Sabadell celebrarà el 6 d’octubre una consulta popular perquè els sabadellencs expressin democràticament si volen mantenir-se sota un règim polític monàrquic o bé si prefereixen una república. Entre els membres de la coordinadora que impulsa la votació hi ha ERC, Junts per Sabadell, sectors de la CUP, EUiA i Òmnium Cultural, a més d’altres formacions polítiques i diverses associacions de veïns i entitats de la capital vallesana. L’experiència segueix el camí d’altres consultes en aquest sentit que s’han organitzat en diferents localitats catalanes, així com a la resta de l’Estat. Hi podran participar els majors de 16 anys de 10 a 14 hores amb una trentena d’urnes situades a cada barri. Personalment, la consulta que voldria votar és una altra, però sempre que em posen una urna al davant tinc la temptació d’utilitzar-la, encara que un referèndum sobre monarquia i república, que és el que es persegueix en darrer terme, sigui tan poc realista com un referèndum pactat amb l’Estat sobre la independència de Catalunya. Segurament abans es faria el primer que el segon, però tant se val. El que importa, com en el cas de les consultes populars que van néixer ara fa deu anys a Arenys de Munt, és situar el debat en primera plana i intentar-lo colar en el discurs dels partits, per bé que ni tan sols les formacions espanyoles presumptament republicanes faran d’aquesta qüestió cap cavall de batalla. En qualsevol cas, avui tothom quedarà retratat al ple de l’Ajuntament de Sabadell, ja que els organitzadors han presentat una moció per demanar el suport polític del consistori i que el govern municipal (socialista gràcies al suport de Podem) faciliti la celebració del 6-O amb normalitat. Serà la mateixa sessió que votarà, a instàncies d’ERC, Crida per Sabadell i Junts per Sabadell amb el suport d’Òmnium i l’ANC, el retorn de la pancarta “Llibertat presos polítics” a la façana de l’ajuntament de la ciutat de Carme Forcadell i Jordi Cuixart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia