Opinió

LA GALERIA

L’inici de les coses

Uns han tornat a la feina amb el mateix recel de quan van marxar de vacances, en un mes on tot sembla que torni a començar

Setembre. Un mes en què comencen moltes coses. Les classes per a milers d’alumnes. La compra del primer fascicle de cotxes de carreres a escala 1:43, el col·leccionable de grans filòsofs que comença amb Plató o els més agosarats arriben a comprar el primer número de didals del món. Perquè setembre és sinònim d’inicis. Alguns em retrauran que per a molts setembre és la fi de les tardes de platja, dels excessos en el menjar o el beure, de les despeses acumulades a la targeta de crèdit o de les moltes hores que pots compartir amb els teus fills i que durant la resta de l’any es transfiguren en només una estona al final del llarg dia de feina. Els nens ja van a l’escola des de dijous passat. Per alguns són els primers dies lectius en una escola i encara deixen algun plor ofegat quan el pare o la mare els deixa a la classe, amb aquell temor infundat que els abandonin per sempre més entre quatre parets escolars. Altres han recomençat la feina amb el mateix recel que quan van marxar de vacances i ara hi tornen amb les mateixes poques ganes del feixuc ritme repetitiu. Potser alguns intentaran trencar aquesta rutina apuntant-se al gimnàs amb el compromís il·lusori d’anar-hi tres cops per setmana, tot i saber que d’aquí a un mes l’objectiu serà anar-hi almenys dos cops i unes setmanes més tard la missió serà deixar de pagar la quota inútil. Uns s’apuntaran per perfeccionar el seu anglès a una acadèmia. Altres començaran a aprendre l’italià perquè sempre els ha semblat sensual aquella cantarella que senten quan viatgen fins al país de la bota. Els més planificadors s’atansaran al xinès o al japonès com a idiomes del futur més immediat. El mes de setembre tot semblen inicis. Però sovint els inicis porten adjunts una il·lusió, uns nervis dels primers cops que per un pas del temps inexorable ja no mantenen els setembres. Perquè la llum marxa cada cop més abans d’hora. Perquè els matins són cada cop més frescos encara que el canvi climàtic s’entesti a deixar-nos migdies de sufocant calor, com si encara transitéssim per la canícula del mes d’agost. Un tornar candorós a la rutina diària que ens portarà, però, a descobrir petites novetats amb què omplir els mesos fins al retorn de la primavera i l’estiu. Al nostre voltant tot són inicis. Fins i tot, per a aquell articulista que ens parla de tots els inicis que hi ha en un mes de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia