Opinió

A la tres

La rifa de les estacions

“El Ministeri de Foment se’n riu, dels usuaris de Renfe, amb la pluja d’obres que després del 10-N ajornarà

El Ministeri de Foment ha engegat la rifa de projectes prèvia a la convocatòria electoral. És a dir, desencalla obres allà on estan aturades per veure si algun votant despistat es creu que la millora que esperava durant dècades es farà realitat. No és que Catalunya no sigui aliena a aquesta tàctica, sinó que és el territori on més s’aplica i on hi estem més acostumats. Tots els ministres de Foment l’han dut a terme amb impunitat.

La setmana passada va ser el torn del ministre Ábalos. Va anunciar que invertiria (o no) 5 milions a l’estació de rodalies de Molins de Rei, que fa anys espera una reforma perquè té una utilització de final de línia i intermodal, i estava dissenyada per ser només de pas. A l’estació del costat, Sant Feliu de Llobregat, estan encara pendents de l’inici d’obres per fer subterrani el pas a nivell urbà que havien de començar (o no) aquest 2019. Sobre el traçat subterrani de les vies a Montcada, Adif va anunciar que es podria acabar (o no) el projecte a final d’any. També es va saber que s’avançarà (o no) en la tramitació administrativa de la nova estació de Salou-Port Aventura. Sort que s’agilita, perquè si el tram interior del corredor ferroviari Tarragona-Vandellòs –que també va vantar-se que s’obriria a final d’any– entra en funcionament, la nova estació resulta imprescindible i caldrà fer-ne una de provisional durant dos anys. En la rifa no hi podia faltar la grossa de la Sagrera. Les obres de l’estació van començar el 2009, i encara no tenen data per acabar, tot i que ja hi han passat mitja dotzena de ministres de Foment i tots han promès accelerar l’obra de mai acabar. Ábalos va dir que licitaria immediatament (o no) la nova estació de Sant Andreu Comtal per poder avançar la resta del complex ferroviari.

Són tants els anuncis com després del 10-N seran els ajornaments. Mentrestant, el pla d’inversions de rodalies que va prometre el nou gerent Macias està per presentar, se succeeixen les avaries els dies de pluja, i d’altres obres, com el condicionament de la perillosa estació de Bellvitge, continuen a mitges (o no).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia