Opinió

Keep calm

Vergonya!

Tenen tantes ganes que hi hagi una reacció violenta de l’independentisme que no es cansaran de provocar-la

La imatge projectada per Lorena Roldán aquesta setmana passada és la més vergonyosa que s’ha vist mai al Parlament de Catalunya. Semblava impossible poder superar algunes astracanades de l’inclassificable Alejo Vidal-Quadras o la barreja d’hipocresia, mentida i maldat que han supurat algunes intervencions dels seus companys de files Albert Rivera o Inés Arrimadas. Però cal dir que ho ha aconseguit. Fa un temps Roldán, que s’ha de fer perdonar per tots els mitjans possible la seva participació amb barretina inclosa a la Via Catalana del 2013, ja va dir que els nostres presos polítics vivien a les presons com si s’allotgessin en hotels de 5 estrelles. I, sense ni un bri de vergonya, la setmana passada va intentar vincular l’atemptat d’ETA a la caserna de Vic de l’any 1991 (!) amb l’independentisme català. Això abans que Carlos Carrizosa qualifiqués tots els diputats de JxCat, ERC i la CUP (la majoria absoluta del Parlament de Catalunya, tot sigui dit) “de fer costat al terrorisme”.

Tenen tantes ganes que hi hagi una reacció violenta de l’independentisme que no es cansen ni es cansaran de provocar. Ja sigui degradant les institucions catalanes o mentint i parlant de dipòsits de goma dos a casa dels detinguts de la setmana passada. Tot al servei de mostrar una societat catalana profundament fracturada, una realitat que, sortosament, no es correspon amb allò que passa als nostres carrers. Ni a Catalunya la crispació campa per la via pública ni l’independentisme (malgrat tots els intents de vincular-ho) ha utilitzat la violència per aconseguir els seus fins. Des de l’any 2010 aquest país està vivint les manifestacions més multitudinàries de la historia d’Europa. I les està vivint d’una manera pacífica i integradora. I això no canvia amb les detencions de la setmana passada. Unes detencions plenes de punts foscos que semblen buscar, sobretot, crear un estat d’alarma que permeti aplicar mà dura a les reaccions contra la propera sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia