Opinió

De reüll

Escapem-nos en una hora!

Per què molts joves prefereixen fer un ‘escape room’ que anar al cine?

En un temps dominat per les pantalles, en què el mòbil tot ho domina i si no estàs al dia de les sèries de moda et propulsen fora d’òrbita, el fenomen dels escape rooms (jocs d’escapada) fa furor entre els adolescents, els joves i els que són una mica menys joves.

Les habitacions per escapar-se s’han convertit en un negoci a l’alça que enganxa perquè converteix els usuaris en protagonistes d’un joc en què s’ha de resoldre un repte ple d’enigmes per sortir d’una habitació en una hora. Molts joves prefereixen fer un joc d’escapada que anar al cine, atès que, del primer, se’n senten els protagonistes. La història els ocorre en primera persona i poden decidir com volen que evolucioni. Moltes es basen en pel·lícules (Harry Potter, Batman...) i fins i tot hi ha rutes temàtiques (de terror, de desastres nuclears...). D’alguna manera, els permet controlar la ficció i compartir una experiència altament intuïtiva, que posa a prova la lògica i l’enginy. La gràcia és cooperar amb els amics, amb l’equip, conèixer-ne els punts forts i les vulnerabilitats per fer pinya davant el desafiament.

Hi ha grups que queden per fer-ne un cada setmana i fins i tot exhibeixen insígnies sobre aquells que ja han superat amb èxit. Un joc d’escapada barreja el sentiment de pertinença tribal amb una ficció que permet viure en altres mons de forma interactiva i real. I, això, a l’era de les pantalles, resulta molt estimulant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia