Editorial

Una moció de cara a la galeria

La moció de censura contra el president de la Generalitat, Quim Torra, que es debatrà avui al Parlament de Catalunya era morta abans que Ciutadans la presentés. És una iniciativa de cara a la galeria, una aposta desesperada per acaparar el protagonisme, sobretot a fora de Catalunya, la vigília d’unes eleccions que no auguren els millors resultats per a la formació taronja, segons els sondejos. La decisió la van prendre després de protagonitzar un dels espectacles més lamentables mai vistos a la cambra. Era al final del debat de política general. Carlos Carrizosa es va fer expulsar després d’una picabaralla tavernària i poc després, no ho oblidarem mai, que Lorena Roldán mostrés una fotografia de l’atemptat d’ETA a Vic del 1991 per posar en un mateix sac, de manera tan temerària com miserable, la violència, el terrorisme, l’independentisme, els CDR i el president Torra.

Com que la ‘performance’ va tenir l’èxit esperat en les mitjans espanyols, es tracta de provar de repetir-la, encara que s’hagi de pervertir una eina tan important en l’àmbit parlamentari com una moció de censura. La tenen perduda abans de començar perquè només té el suport dels quatre diputats del PP, que no volen desaprofitar l’ocasió de sortir a la fotografia. Ni el PSC no n’ha volgut saber res, malgrat la deriva de Pedro Sánchez, el PSOE i el govern espanyol cap a la duresa, la repressió i els tribunals a mesura que s’acosta el 10-N.

Res no convida a l’optimisme, però potser podrem saber quin és el projecte de país de Ciutadans, atès que la candidata a la presidència, Lorena Roldán, ha d’exposar el programa polític del govern que pretén formar i no es pot limitar a l’esperpent, la provocació i l’insult.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia