El lector escriu

El dictador

Què és un dictador? Segons el diccionari, la definició de dictador és: “Persona que ha rebut o s’autoproclama propietari de la veritat que ell imposa.”

Desgraciadament la història n’és plena d’exemples. I els catalans, des del 1714 en tenim una colla: persones que fent ús del seu “autoritarisme”, imposaven les “seves” lleis i normes i que al llarg dels temps ens han castigat amb duresa, repressions, sentències, persecució de la nostra llengua i dels nostre drets...

Ens pensàvem que després de la mort de Franco, això s’havia acabat, oi? Doncs no.

Seguim sent perseguits pel fet de defensar la nostra terra, la nostra llengua, els nostres costums, la nostra convivència.

L’exemple més clar el tenim en el judici i les condemnes amb què han estat castigats els representants del poble de Catalunya.

Judici just? No. Exemple de dictadura? Sí. Els advocats eren lliures de presentar les proves que volien? No. Exemple de dictadura? Sí. Els testimonis podien aportar les opinions que eren contràries a allò que pensava el senyor Marchena? No. El senyor Marchena els deia que “al final de la causa podran exponer su defensa”? Sí. No acceptar les proves en el moment que tenen rellevància serveix per fer un judici just? No. Tergiversar la interpretació dels fets per “justificar” la immoralitat de la sentència i imposar els criteris preestablerts pel senyor Marchena, és el que li correspon fer a un jutge just? No. Això és una actuació dictatorial? Sí.

I a partir d’aquests supòsits i d’aquestes falsedats, es dicta “la sentència més justa de totes les sentències que es fan i es desfan en el món mundial...!”

Per Nadal recordem el naixement del fill de Déu; es deia Jesús.

Ara ens ha nascut un nou dictador; es diu Marchena.

Gelida (Alt Penedès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia