Opinió

LA GALERIA

Les Fires més segures

El tradicional concurs de paletes de Fires també s’ha suspès, no fos cas que les totxanes es convertissin en munició llancívola

Girona pot organitzar unes Fires de Sant Narcís sense barraques a l’espai de la Copa, sense cap problema. Ha quedat clar. Un sector conservador de la ciutat segur que n’ha dit bé, perquè mai els havia agradat gaire l’existència d’aquest espai lúdic. De fet, si repassem les hemeroteques, hi trobarem diferents campanyes fiscalitzadores i contràries a la idea de les Fires amb barraques a la Copa, amb arguments com que si l’alcohol, que si suposades drogues, que si mal ambient i una mala influència per als adolescents, etc. Per a un altre sector, el de la restauració i, especialment, el dels bars de nit, aquesta suspensió els ha anat més que bé, perquè han fet el seu agost. (En alguns casos, en dono fe, amb preus abusius i mal servei). L’èxit de l’escenari del parc del Migdia ha fet pensar a l’Ajuntament que aniria bé mantenir-lo en les pròximes edicions de Fires. Tot plegat, ens podria fer pensar que la cosa de les barraques és absolutament prescindible. Que la clausura de la Copa ha estat un èxit i un encert, si no tenim en compte la patacada econòmica que ha suposat per a moltes entitats cíviques de la ciutat, o que els joves, a banda que s’hagin pogut sentir criminalitzats, s’han quedat sense els concerts i sense el seu espai lúdic, i que molts nois i noies de la resta de la demarcació han deixat de venir a Fires. A banda del dany col·lateral que ha representat per als firaires, que enguany han reduït fins a un 15% els seus ingressos. I si anem més enllà de la Copa i les barraques, resulta que en les Fires d’aquest any també ens hem quedat sense el tradicional correfoc, o la tronada, perquè la cosa del foc i petards en aquestes Fires ha esdevingut molt perillosa, com la també anul·lada diada castellera de vigílies de Sant Narcís, per no parlar del tradicional concurs de paletes, que també s’ha suspès, no fos cas que les totxanes es convertissin en munició llancívola. Comparteixo la idea que aquestes Fires no es podien celebrar amb normalitat, però d’aquí que tot el programa hagi passat per un filtre fet exclusivament amb criteris policials, crec que hi havia un marge de tolerància. Desconec com s’organitzaven les Fires abans de l’etapa democràtica, però estic convençut que mai fins avui el programa l’havia decidit la policia, i el més greu és que el consistori ho ha acceptat, sense tenir gaire en compte altres consideracions ciutadanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia