Editorial

Europa ja dubta del Suprem

L’informe de l’advocat general de la Unió Europea que dona la raó a Oriol Junqueras en la qüestió prejudicial presentada pel Tribunal Suprem sobre la seva immunitat i condició d’eurodiputat torna a posar en quarantena la imparcialitat i el rigor de la justícia espanyola en allò que afecta el procés sobiranista català. El citat informe, que no és vinculant però que quasi sempre és confirmat pel Tribunal de Justícia de la UE (TJUE), afirma que els eurodiputats ho són pels vots dels ciutadans i des de la proclamació de resultats, sense dependre de cap tràmit formal posterior, i això desacredita la decisió de la Junta Electoral d’excloure de la llista d’eurodiputats Junqueras, Puigdemont i Comín, i també la decisió del jutge Marchena d’impedir al president d’ERC prendre possessió de l’acta d’eurodiputat en la sessió inaugural a Estrasburg el 2 de juliol passat i gaudir de la immunitat des d’aquell mateix dia.

Si el TJUE confirma aquest criteri, no només aixecarà acta pública de les irregularitats comeses pels jutges del Suprem espanyol i de la impunitat amb què han violat els drets polítics dels tres eurodiputats independentistes i dels quasi dos milions de ciutadans que els van votar, sinó que visualitzarà altre cop la distància abismal que separa la justícia europea de la justícia espanyola en termes de rigor, professionalitat i despolitització, tal com ja es va comprovar amb les euroordres. És aviat per saber si aquest nou cop judicial tindrà influència en la sentència de l’1-O o en la resolució de les euroordres pendents; el que és segur és que posa el més alt tribunal espanyol davant del mirall europeu amb la necessitat de decidir si la justícia a Espanya actua dins els estàndards de l’Europa democràtica o dels d’un estat totalitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia