El lector escriu

Iqoxe, qui porta el barret de responsable?

He vist per TV3 l’entrevista al conseller delegat d’Iqoxe, l’empresa química que va explotar aquest dimarts a Tarragona. No va admetre expedients sancionadors, no sabia les causes de l’explosió, i es va queixar de no haver rebut cap trucada de la Generalitat. Sí que les havia rebut, deia, del govern de l’Estat. Al cap de poca estona de l’accident vàrem veure com mig govern de Catalunya, president, vicepresident i consellers amb competències en emergències i treball, eren al peu de la petroquímica. No van coincidir? No es van donar a conèixer els amos i directius de la multinacional? Tot sembla indicar que la gravetat del succeït, tres persones han perdut la vida, portarà a un judici penal.

Sempre m’ha preocupat, entre les empreses i administracions –massa ocupades a salvar legalitats–, la manca d’una responsabilitat moral de les persones, començant pels amos i directius, perquè les seves accions o inaccions no puguin representar un risc gairebé sempre evitable. Passa sovint que les sentències són el resultat d’una responsabilitat jurídica, sempre posterior als fets, i, per tant, vistes des de l’ètica conseqüencialística. I des d’aquesta lògica arriba on arriba: no s’identifica els responsables. Qui porta el barret?

Vallirana (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia