Opinió

Tribuna

Els Bilderberg en acció?

Té alguna cosa a veure la pandèmia que estem passant amb les activitats –fins ara secretes, però sempre recòndites– del Club Bilderberg, creat el 1954 a Holanda pels poderosos d’aquell moment, molts dels descendents dels quals continuen avui? M’ho pregunto, perquè no ho sé, però, per la trajectòria d’aquesta elit internacional –plena de reis, grans financers, presidents de governs, polítics de totes idees i alts funcionaris d’organismes mundials com l’ONU–, no m’estranyaria. Un exemple: David Rockefeller –que era algú en aquesta trama– va dir el 1991 davant d’una comissió de l’ONU: “Estem a punt d’una transformació global. El que ens cal és una gran crisi i les nacions acceptaran el nou ordre mundial.”

Les ganes de “reordenar” el món que van tenir, després de 1945, les democràcies occidentals –sempre en funció dels interessos de les grans corporacions, fent passar per “progrés social” el que era una nova fase d’acumulació de capital– porten a pensar en el que ha passat des de llavors en els camps polític (estats forts, gairebé militaritzats), econòmic (grans conjunts continentals dominats per l’expansionisme industrial, financer i tecnològic) i militar (amb una irresistible tendència, a través de l’armament, a defensar la pau provocant guerres i conflictes de tota mena). Entre aquests, les més variades i increïbles viandes d’un menú format per l’extorsió, el xantatge, l’engany, el complot i l’assassinat, uns plats que comportaven eliminar adversaris, abaratir preus de matèries primeres, destruir economies locals i sistemes ecològics de gran valor, provocar grans migracions, crear una retòrica política i un sistema financer capaç de fer embogir qualsevol, aixecar enormes metròpolis (nius dels desitjats consumidors acumulats), convertir l’agricultura tradicional en un aspecte més de la producció industrial i química per al gran consum, experimentar noves armes (bombes atòmiques) i noves formes d’energia elèctrica, fonamentada en la reconversió civil dels primers reactors militars, dispersar per la biosfera elements residuals de tot tipus (químics, nuclears, petrolífers, etc.) i, en fi, dintre l’al·lucinant catàleg de barbaritats contra la vida i els cicles biològics de la natura, saquejar els mars, foradar les entranyes de la terra, enverinar l’aire del cel, convertir la natura del Sud del món en un immens dipòsit a cel obert de les deixalles dels satisfets i, quan ha convingut, que ha estat ben sovint, crear virus de laboratori, experimentant amb animals, o manipular el clima amb finalitats militars, a través de la geoenginyeria, com ja fa anys que denuncia l’associació internacional Skyguards (Guardacels), representada a Espanya per Josefina Fraile, que, l’abril del 2013, amb l’Aliança Lliure d’Europa (Els Verds i altres grups), va presentar al Parlament Europeu una petició reclamant una resposta a l’informe que 14 anys enrere el mateix Parlament havia adoptat sobre Medi Ambient, Seguretat i Política Exterior i sobre el qual ha mantingut silenci sepulcral.

Aquest és el “nou ordre mundial” que, des dels anys setanta i vuitanta del segle XX, el Club Bilderberg anuncia, promou i finança a través de grans companyies internacionals que anem coneixent. Han de sorprendre les conseqüències –suïcides i criminals– que comporta per a la humanitat i per al planeta el programa d’aquest “nou ordre”?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia