Opinió

De reüll

Quan tot canvia

Valérie Manteau recrea la pèrdua de llibertats a Istambul

El solc és el nom de la revista editada pel periodista armeni Hrant Dink, dedicada a teixir complicitats entre les diferents comunitats i cultures que conviuen a Istambul, el pont entre Europa i l’Àsia. Dink va ser assassinat el gener del 2007 i, d’alguna manera, la seva mort fa visible el gir cap a l’autoritarisme patit per Turquia experimentat durant els últims anys.

El solc (Angle Editorial) és també el títol de la novel·la de l’editora Valérie Manteau, que recrea com es viuen a Istambul aquests canvis mitjançant una història d’amor agonitzant entre una periodista francesa, que es capbussa en la biografia de Hrant Dink, i el seu amant turc, que malda per sobreviure en una metròpoli cada vegada més asfixiant. Dues ribes que miren de trobar-se.

El solc és també la ferida que deixa un moment de canvis profunds. Aquell període en què estem trasbalsats pel que hem perdut sense gairebé ser-ne conscients. Quan tot canvia i hem de fer front a un futur incert del que només en sabem que res no serà igual. El solc és una ficció sobre un món que es perd quan tot just n’albirem un altre. Per una prosa que vola i transmet sinceritat, perquè fuig dels clixés i ensenya les arestes d’una realitat cantelluda, però sobretot perquè és una metàfora sobre la pèrdua de llibertats i sobre què fem en els moments de replantejament vital, El solc estén un pont que connecta amb aquests dies que estem tancats a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia