Opinió

la crònica

Preguntes sense respostes

1Per què es va recentralitzar la sanitat quan feia anys i anys que estava en mans de les autonomies i el Ministeri feia temps que no gestionava res? Vergonya.

2. Per què, davant d’un problema sanitari molt greu i d’abast mundial, en els discursos dels polítics del govern espanyol es parla, un dia sí i l’altre també, d’unitat, centralització, comandament únic, control, contundència? Vergonya.

3. Per què es parla de guerra i de soldats? Vergonya.

4. Per què a Espanya, amb 80.000 infectats confirmats a finals del mes de març, hi ha 6.800 morts i a Alemanya, amb 62.000 infectats, només té 525 morts? Vergonya.

5. Per què el rei surt a parlar de la crisi del coronavirus, sense tenir-ne ni idea, i no parla dels negocis i diners suposadament corruptes del seu pare, que d’això sí que en sap, i molt? Vergonya.

6. Per què alguns que cada dia aplaudeixen a les vuit del vespre fa un temps retallaven a tort i dret, especialment en sanitat? Vergonya.

7. Per què la ministra de Defensa no es disculpa amb Quim Torra, després d’haver-lo insultat i menystingut, quan s’ha vist que el president de la Generalitat tenia tota la raó? Vergonya.

8. Per què aquell general que acompanya Fernando Simón ens diu que tots som soldats i que el rei és el primer soldat? Vergonya.

9. Per què el govern espanyol, tan progressista, no va començar a actuar quan el virus ja estava afectant plenament Itàlia i alguns altres països de l’entorn més immediat? Vergonya.

10. Per què Sánchez no va fer cas al govern de Catalunya i al president Torra quan li demanava confinament, no només de Catalunya sinó de tot l’Estat? Vergonya.

11. Per què Sánchez no va confinar, almenys, Madrid? Vergonya.

12. Per què es confon la població, o directament se l’enganya, quan es diu que l’Estat invertirà 200.000 milions d’euros per combatre tota la problemàtica derivada del coronavirus quan no és veritat? Més de 100.000 milions són avals: tu demanes un crèdit i, si no el pots pagar, el paga l’Estat. Conclusió, els bancs sempre guanyen, mai perden. Vergonya.

13. Per què no es fa retornar als bancs els 66.000 milions d’euros que ens va costar el seu rescat fa uns anys? Vergonya.

14. Per què sentim tan poc la veu i l’opinió d’Unidas Podemos de Madrid quan sentim tant la de l’alcaldessa Ada Colau? Vergonya

15. Per què, a dia d’ avui, encara moren pacients per manca d’ aparells respiratoris? Vergonya , vergonya, vergonya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia