Editorial

Sense acord polític per reconstruir

La Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica constituïda dijous passat al Congrés dels Diputats ha començat amb mal peu perquè no han aconseguit que la ciutadania entengui exactament la funció que se li pretén donar, i perquè, per això mateix, les seves expectatives d’èxit són molt baixes. El PSOE ja la va errar a l’hora de batejar-la com uns nous Pactes de La Moncloa, que el 1979 van tirar endavant precisament perquè aleshores l’objectiu que va aplegar el consens de tots els partits era ni més ni menys que consolidar la democràtica i deixar la dictadura enrere. El desafiament actual, la destrucció de llocs de treball i d’empreses provocada pels estralls de la pandèmia de la Covid- 19, té característiques més econòmiques que no pas polítiques, per tant és lògic l’escàs entusiasme que la convocatòria ha provocat entre partits que en qüestions laborals i fiscals tenen fulls de ruta molt diferents.

En aquest sentit, resultava paradoxal que la comissió, rebatejada amb aquesta terminologia per la pressió del PP, s’estrenés dijous, l’endemà d’haver-se escenificat a la cambra baixa la incapacitat de posar tots els partits d’acord a l’hora de prorrogar l’estat d’alarma. De moment, sabem més el que no serà, aquest instrument. “No serà una comissió de control”, ha assegurat el seu flamant president, el socialista Patxi López, però el to dels darrers discursos del líder del PP, Pablo Casado, semblen apuntar més aviat en la direcció contrària. Si el que es perseguia era gaudir d’un marc de pau parlamentària per aprovar plegats els plans necessaris per a la recuperació econòmica, el clima de retrets i acusacions que s’ha apoderat de l’hemicicle ho impedeix i les agendes electorals partidistes no hi contribueixen gens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia