El lector escriu

El pont Vell de la Creueta

Des de fa anys, els veïns de la Creueta (terme municipal de Quart) estem patint grans desperfectes i perjudicis causats pel desbordament del riu Onyar al seu pas pel pont Vell, que dona accés al poble. Cada vegada que plou més de 100 litres per m², es produeixen greus inundacions causades per la gran quantitat de brossa, troncs, arbres i deixalles que baixen pel riu, que s’acumulen a l’entrada del pont i fan que faci de presa, de manera que l’aigua hi passa pel damunt. Això afecta la circulació viària i els serveis que hi passen (gas, aigua, etc.), produeix danys materials al camp municipal d’esports i causa greus perjudicis a les empreses i veïns que hi ha al costat. A més, en les darreres riuades s’han produït danys a l’asfalt que afecten greument la seguretat, tant dels vianants com dels vehicles que creuen el pont.

El principal problema del que està passant des de fa temps al pont Vell de la Creueta és la falta de manteniment per part de l’ACA, de la Diputació Provincial de Girona –titular del pont– o de l’organisme que en sigui responsable, ja que al llarg dels anys, com a conseqüència de les successives riuades, s’ha anat acumulant al llit del riu –a cada costat del pont– tal quantitat de sediments i vegetació que ha fet que n’hagi augmentat l’alçària i ha provocat que les obertures del pont quedin en bona part mig taponades pel pas de l’aigua, amb el desbordament consegüent.

Des d’aquí, demanem a qui correspongui que retiri d’una vegada tots aquests sediments i vegetació que hi ha al llit del riu, per tal de donar més espai a les obertures del pont, i així evitar els greus perjudicis que les riuades provoquen al nostre poble.

La Creueta (Gironès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia