Editorial

Contra el sector turístic

Sempre hem defensat que el criteri sanitari ha de ser prioritari en la gestió de la crisi per la Covid-19, però el que està fent el govern espanyol amb el turisme no es pot entendre, per bona voluntat que s’hi posi. El menyspreu cap a una activitat vital per a l’economia espanyola i per a la catalana, encara en major mesura, ha indignat el sector, que pràcticament dona per perduda la temporada. Cal reconèixer la dificultat de prendre les decisions més encertades en el moment adequat, però les últimes ordres obligant els possibles turistes a una quarantena de 14 dies, l’allargament de la prohibició d’entrada d’estrangers a l’Estat i la restricció d’aeroports i ports d’entrada són una punyalada al sector turístic, que arriba en el pitjor moment.

El govern de Sánchez no solament no ha promogut mesures de suport a un activitat econòmica que genera el 12% del PIB de l’Estat i de prop del 15% del PIB català, sinó que sembla governar-hi en contra. No va fer cas dels que, com el president Torra, li demanaven tancar ports i aeroports al principi del confinament, fet que hauria estat no solament raonable, sinó desitjable. I ara, quan estan arrencant les fases de desconfinament i la Comissió Europea recomana que els estats adoptin mesures per a la reactivació del turisme, decreta la quarantena i tanca la majoria de ports i aeroports.

Les mesures adoptades ara per l’executiu espanyol –erràtic, confús i fins contradictori– van exactament en la línia contrària de les que han començat a prendre alguns dels ‘lands’ alemanys, Islàndia, Itàlia i França, per exemple, que proven de reactivar el turisme, d’acord amb les recomanacions de la Comissió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia