Editorial

Merkel agafa les regnes de la UE

En el moment en què la Unió Europea semblava abocada a un nou fracàs per la gestió de la crisi del coronavirus i per la impossibilitat que els estats es posessin d’acord en com es canalitzaven les ajudes als països més afectats, la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha tornat a agafar amb força les regnes de la Unió i ha imposat un fons de 500.000 milions d’euros per fer front a les conseqüències de la pandèmia al continent. Caldrà ara, evidentment, que en la cimera de caps d’estat i de govern s’accepti, però històricament una proposta que té el suport total d’Alemanya i França ha tirat sempre endavant. I encara més ara, que el Regne Unit ja no és a la Unió.

Merkel, que ja havia anunciat que es retirava de la política i que, fins i tot, ja tenia la seva successió encarrilada en mans d’Annegret Kramp-Karrenbauer, ha hagut de tornar a agafar les regnes de la seva formació democratacristiana. Kramp-Karrenbauer va haver d’abandonar després de la polèmica per haver votat conjuntament amb el partit d’ultradreta Alternativa per Alemanya a principi d’any a l’estat federat de Turíngia. Una relliscada que Merkel va no va dubtar a solucionar amb mà de ferro manant que el pacte fos desfet i que fos escollit un nou president.

El nou lideratge, tant al seu país com a Europa, de Merkel, que aquests dies ha recollit diferents elogis en la premsa europea, com ara el del prestigiós diari ‘Le Monde’, arriba just quan d’aquí a unes setmanes Alemanya assumirà la presidència de torn de la UE. Una eina més per aconseguir fer més vigent que mai la Unió i per tirar endavant, ara sí, totes les mesures que calguin per superar la crisi de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia