Editorial

Seny per no haver d’anar enrere

L’exemple del que ha passat a la regió sanitària de Lleida ens obliga a fer una reflexió sobre la necessitat d’actuar amb la màxima prudència i responsabilitat en la recuperació d’espais de llibertat i hàbits socials després de dos mesos de duríssimes mesures de confinament. És comprensible l’ànsia per sortir de casa, per fer trobades amb familiars i recuperar les reunions amb amics, però cal ser molt conscients del que pot representar relaxar-se en el compliment de les normes bàsiques per evitar que es produeixin rebots.

A Lleida, la irresponsabilitat de molt pocs ha provocat que tota la regió no estigui avui en la fase 2 de desconfinament, com ho estan Girona, la Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf. Tot i que els especialistes consideren que la situació està força controlada, la mateixa Generalitat ha demanat al Ministeri de Sanitat que es mantinguin les mesures de confinament a les Terres de Ponent, sobretot, tenint en compte que un dels focus del repunt d’infectats es va produir per l’incompliment de la normativa vigent: una festa d’aniversari amb 20 persones.

La crida a la responsabilitat que ens reclamen els epidemiòlegs i les autoritats sanitàries es fa encara més necessària en aquests moments en què, superat el punt crític de l’emergència sanitària, es van relaxant les mesures de desconfinament. Malgrat el desgavell d’ordres confuses, de vegades contradictòries, dictades per aquells a qui els ha tocat gestionar la crisi, és moment d’avantposar el seny i la cautela a la rauxa que ens empeny a recuperar el temps perdut a tota velocitat. Ara cal una velocitat de creuer moderada per evitar haver de fer passos enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia