Editorial

Revetlla de Sant Joan i coronavirus

Celebrarem avui la revetlla de Sant Joan més atípica que mai hàgim celebrat. Serà la primera que compartirem amb el coronavirus, que ens ha tingut reclosos, immòbils, en alguns casos atemorits, durant gairebé cent dies. I n’hem de ser conscients. Després de tres mesos de confinament rigorós, de viure controlats i en estat d’alarma, es palpen en l’ambient les ganes de gaudir d’una de les celebracions més populars del nostre país, ara que s’ha recuperat la llibertat de moviments i s’han aixecat els controls més estrictes. Però per més que ens trobem en fase de represa de l’activitat, no podem oblidar que el virus es manté actiu i que les actuacions imprudents d’avui ens poden portar a noves aturades en un futur immediat. En tenim exemples. A prop i lluny. Els casos de les zones de la Franja de Ponent, que han hagut de retrocedir a la fase 2 de confinament, o els rebrots que han obligat a confinaments severs a Pequín ens recorden que la pandèmia no s’ha acabat.

Sempre cal apel·lar a la prudència en dates com la s’avui. Però enguany, encara més. A la precaució en els desplaçaments per la carretera per evitar accidents, a la cautela en la manipulació de petards i tota mena d’artefactes pirotècnics que cada any acaben amb visites als serveis d’urgències, i a la previsió de fer fogueres on cal perquè no es puguin provocar incendis, hi hem d’afegir la responsabilitat de no participar en grans aglomeracions en les quals sigui impossible mantenir la distància d’un metre i mig amb el veí. Són moltes prevencions, però totes són necessàries. I les de mantenir la distància de seguretat i la higiene en les mans, indispensables per evitar o, si més no, minimitzar els rebrots d’una pandèmia que no ens ha abandonat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia