El lector escriu

Balcons neutrals?

El Tribunal Suprem ha establert que als edificis públics no s’hi poden col·locar pancartes i banderes que no siguin oficials. Si la Generalitat o un ajuntament treu la majoria en votació per penjar una pancarta a favor de la comunitat LGTBI, o en contra de la guerra, no ho poden fer, estan incorrent en una falta de desobediència al TS, que pot suposar greus conseqüències per al cap de la corporació que ha penjat la pancarta, com passa amb el president Quim Torra per haver-ne penjat una a favor dels presos polítics. La llibertat d’expressió, com s’ha d’entendre? Un TS pot estar per sobre d’aital dret? Es pot ser “neutral” davant del que passa en la nostra societat? Ens podem rentar les mans com Ponç Pilat per no prendre partit en contra de les injustícies i la repressió o a favor dels drets humans?

Hi ha diades i esdeveniments que es mereixen un tracte especial per demostrar estar a favor o en contra d’algun succés que la nostra societat vulgui fer palès públicament. En moltes coses no es pot ser neutral, perquè ser-ho implica anar a favor de qui té el poder i en contra de qui el pateix.

Badalona (Barcelonès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia