Opinió

LA GALERIA

Mascaretes i bústies

Benvolguts lectors. Tenim davant nostre un conjunt important de rebrots de Covid-19 que ha obligat les autoritats a tornar a prendre unes mesures que poden semblar dràstiques, però que considero que són absolutament necessàries. L’element de la mascareta agafa molt de protagonisme i se situa en el centre del debat polític, social i sanitari. Juntament amb la mascareta, i encara que pugui semblar un oxímoron, l’element de la bústia, per tal de facilitar la feina a molta gent d’atenció al públic i de repartiment de documents essencials i productes diversos, també adquireix una importància capital i hauria de ser obligatori a cada domicili.

La situació de la pandèmia de la Covid-19 ha anat molt a pitjor. Ens trobem amb països com Estats Units, el Brasil i, en menor mesura, Rússia, on per raons ideològiques la propagació del coronavirus està provocant veritables estralls. D’altres com la Xina que, malgrat fer la sensació que ho tenen tot controlat, la censura, autoritarisme i la informació manipulada provoquen que no sapiguem exactament què està passant. I a Europa, on feia la sensació que anàvem bé, però tampoc; la reaparició de brots en indústries i, especialment, en diversos escorxadors alemanys i de casa nostra i, sobretot, en empreses fructícoles, relacionades amb un cert descontrol amb la gent que ha vingut, malament, a recollir la fruita a la zona del Segrià fa que no puguem ser optimistes. Per altra banda, a Catalunya, que en l’època estival rep molts visitants d’arreu d’Europa i del món, es fa imprescindible mesures com la que ha pres el govern, de l’obligatorietat de la mascareta. Amb aquest panorama, tota mena de congregacions de gent massives com són les oposicions i/o processos selectius, els quals haurien de ser aturats i ajornats, com a mínim, fins al 2021 o fins que no es trobi una vacuna efectiva; això els sindicats ho haurien de comprendre i explicar molt bé. No podem córrer un risc tan greu.

Davant aquesta situació es fa necessari aplicar grans dosis de sentit comú i pedagogia; i, a més del protagonisme de la mascareta, ara seria un bon moment per exigir que cada domicili disposés d’una bústia amb el nom dels que hi viuen i en què es pogués identificar clarament el carrer, el número i el pis. No pot ser que per deixadesa de propietaris i/o llogaters, que a vegades voreja la impunitat, a importants col·lectius com són els carters de correus, els auxilis judicials o diversos repartidors de documents, a voltes essencials, se’ls faci molt difícil exercir la seva feina. Ara més que mai, ens cal que les diverses administracions es posin les piles i exigeixin el compliment estricte de l’obligació democràtica (del bé comú) de portar mascareta i disposar d’una bústia a cada domicili.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia