Opinió

A la tres

L’ordre del dia

“La primera reunió de la taula de diàleg ja s’entén que fos una posada en escena i una foto. Passarà també en la segona?

El president Sánchez aquesta setmana ha trobat un moment per trucar al president Quim Torra i parlar-li de la taula de diàleg. (Se’n recorden, de quan el president espanyol no agafava el telèfon a Torra –“No s’hi posen? Quins collons!”– i en feia escarni dient allò de “si el senyor Torra vol parlar, que parli amb la part de la societat catalana que no és independentista? Curiós). Sánchez, que curiós també, vol reprendre les reunions de la taula de diàleg ara que necessita vots per aprovar els pressupostos de l’Estat. I és així que –benvingut sigui–, pràcticament a la mateixa hora que a Madrid es feia l’obertura solemne de l’any judicial (es veu que aquest any el rei emèrit no hi ha pogut anar) i es qualificava d’“exemplar” el judici de l’1-O, els presidents es convidaven aquest dilluns a una nova reunió de la taula de diàleg i començaven les especulacions periodístiques sobre quan serà. Que si abans que Torra comparegui al Suprem, que si després, que si després del segon judici al TSJC, que si després... Ves a saber. Posat’s a esperar (han passat set mesos després de la primera reunió, i això que havien de ser mensuals!), potser més important que la data és precisament l’ordre del dia. De què s’hi parlarà, en aquesta reunió? A la primera, al febrer, ja s’entén que fos una primera posada en escena i una fotografia. Ho serà també la segona? Quin ordre del dia pactaran? Es veu que els gabinets dels dos presidents s’encarreguen aquests dies de tancar una proposta. Les primeres declaracions dels uns i dels altres ja deixen clar que les reunions dels gabinets presidencials seran tant o més interessants que la mateixa trobada. Torra diu que a l’ordre del dia hi ha de constar el dret a l’autodeterminació (això deu ser, és clar, el referèndum) i l’amnistia, “perquè és en aquestes qüestions on rau el conflicte polític català”. A La Moncloa, dilluns parlaven del seu ordre del dia: reprendre “l’agenda del retrobament”, “la regeneració institucional”, “com millorar la cooperació” i “la lluita contra la pandèmia”. La cosa promet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia