Opinió

LA GALERIA

Persecució política

El veí de Roses que ha portat l’alcaldessa a judici diu que no és cap fatxa però es va presentar a les municipals pel partit de Josep Anglada

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha estat jutjada aquesta setmana a Figueres per la denúncia d’un particular, que la fiscalia ha fet seva, per un suposat delicte de desobediència relacionat amb la utilització de locals i espais municipals per a la celebració del referèndum de l’1-O, pel qual demanen un any d’inhabilitació i una multa de 3.240 euros. Curiosament aquesta mateixa denúncia havia estat desestimada el 2018 pel jutjat d’instrucció número 1 de Figueres, però l’Audiència de Girona va reobrir el cas, a instàncies de la fiscalia. Se suposa que en el marc d’una causa general en contra de l’independentisme, que investiga el fiscal general de l’Estat i que afectaria 700 alcaldes. Una causa que té tots els ingredients d’una persecució política. Només cal veure el rigor i la trajectòria del veí de Roses que ha portat a judici l’alcaldessa. El denunciant va declarar davant el jutge que la seva denúncia es basava en imatges extretes de les xarxes socials. José Antonio Blázquez Jiménez és un escorta o perit que fa quatre anys va promoure una recollida de signatures a la plataforma Change.org perquè es retirés la fotografia del president Jordi Pujol de l’ajuntament de Roses. També, com a ciutadà, va denunciar l’exalcalde Carles Pàramo per una suposada infracció de trànsit. Posteriorment es va querellar contra el consistori per un presumpte delicte de prevaricació i tracte de favor per haver tret una multa de trànsit a Carles Pàramo. El mateix personatge, el 2013, va fer un intent indocumentat d’aconseguir els drets de l’estelada. Segons van publicar els diaris La Razón i La Vanguardia, José Antonio Blázquez Jiménez va registrar el símbol de l’estelada, pensant que podria requerir un percentatge dels beneficis que es derivin del disseny, en concepte d’indemnització, o prohibir la seva utilització. Unes pretensions sense cap fonament, perquè ningú té l’ús exclusiu de l’estelada. Un símbol que ja consta el 1918, en un document en què es reclama una revisió del Tractat d’Utrecht. Blázquez, que havia festejat Vox, va dir al setmanari L’Empordà que havia deixat el partit ultradretà perquè no és cap fatxa. Després seria candidat a Roses per Som Identitaris (Somi), el partit fundat per Josep Anglada. Queda prou clar l’interès que mou el denunciant, a qui la fiscalia fa costat demanant la condemna de l’alcaldessa Mindan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia