Editorial

Una altra sentència desproporcionada

El cas de Marcel Vivet, el jove badaloní condemnat a cinc anys de presó per haver lesionat al canell un antiavalots dels Mossos amb el pal d’una bandera durant una manifestació, planteja alguns interrogants que la conselleria d’Interior i el govern de la Generalitat en ple haurien de resoldre amb claredat i sense demora. És obvi que la condemna és desproporcionada quantitativament i qualitativa, si posem en la balança els fets denunciats i la conseqüència penal i, encara més, si tenim en compte que no hi ha prova, ni testimoni dels fets; tan sols la paraula del policia, que a més està sent fortament qüestionada per la defensa del jove. Només cal veure com, a França, la recent agressió a Emanuel Macron, president de França, amb testimonis, imatges i l’agreujant de ser el cap d’estat, ha originat una condemna de tan sols 18 mesos, 14 dels quals, suspesos. Però aquesta brutalitat penal a l’Estat espanyol és conseqüència directa de la llei mordassa, una norma estatal rebutjada per la immensa majoria del Parlament, inclosos els partits del govern, però vigent i utilitzada per la mateixa administració catalana per fer una petició igualment desmesurada de quatre anys de presó en qualitat de part afectada.

Ningú discutirà el deure i el dret de la Generalitat de defensar els seus funcionaris quan aquests són objecte d’algun delicte mentre fan la seva feina, però és del tot contradictori, a més de censurable, denunciar els abusos d’una llei que fa anys que es vol derogada perquè retalla drets civils i castiga amb exagerada duresa el seu exercici, i alhora utilitzar-la en aquest mateix sentit i en unes circumstàncies que és urgent aclarir. El govern català no pot abolir aquesta llei estatal, però mentre el PSOE no es digna a complir el seu compromís de derogar-la, l’executiu català ha de ser coherent i mesurar molt més quin us en fa i, sobretot, marcar una línia d’actuació en aquesta mena de litigis molt clara davant la ciutadania i ferma davant la pressió dels sindicats, en aquest cas, els policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia