Opinió

A la tres

No cal afegir-hi res més, no?

“Tot el que li volia dir a Enric Millo ja ho vaig escriure el 2 d’octubre del 2017

En saber que l’exdelegat del Gobierno Enric Millo ha presentat recurs contra els indults als independentistes, vaig provar ahir de dedicar-li l’article d’avui en aquest espai. No em solc autocitar, però després de donar-hi unes quantes voltes vaig pensar que tot el que li havia de dir ja ho vaig escriure aquí mateix l’endemà de l’1-O del 2017. L’article era aquest:

“Em permeto, Enric, tractar-te de tu perquè fa molts anys que ens coneixem. Més de vint-i-cinc, diria jo. De quan tu eres diputat d’UDC i delegat de Treball a Girona i jo un ajudant de redacció. De molts anys abans, vaja, que et canviessis de jaqueta i et passessis al PP. T’escric, Enric, perquè estic indignat. Indignat, perplex, esparverat i tots els adjectius que hi vulguis afegir. Perquè no entenc el que heu fet i, és clar, el que has permès. Perquè ho has permès. I no només ho has permès sinó que ho has justificat. «Ens hem vist obligats a fer allò que no volíem», vas dir ahir quan a Catalunya ja s’estaven produint un munt de càrregues policials. Segur? S’ho mereixia, tota aquesta gent que ahir vàreu atonyinar? [...] Vergonya, Enric. Sento vergonya de l’actuació que heu fet i que has permès. Saps, Enric, perquè n’hem parlat en més d’una ocasió, que pensem diferent. [...] N’havíem parlat sovint anys enrere. Pensàvem diferent però ens respectàvem. [...] Però és que ahir, Enric, la cosa no anava d’això. Anava de com de demòcrata és un estat, i ho vàreu demostrar. Gens. Ens vàrem quedar sense drets i ens vàreu atonyinar. A tots. A uns a cops de porra i als altres emocionalment. Perquè ahir, i sé que em creuràs, vaig veure gent plorant pel carrer. [...] De ràbia, d’impotència i d’indignació. I molts d’ells, suposo que ja ho saps, són veïns teus. Per això ho entenc encara menys, Enric. Puc arribar a entendre (que tampoc ho entenc, de fet) que les Sorayes i els Rajoys ho visquin de lluny, a nou-cents quilòmetres de distància. Però tu, que vius a Catalunya, saps perfectament que ahir el que vàreu fer és dinamitar-ho tot. Pensava, sincerament, que com a delegat del govern, i coneixent el teu tarannà, contribuiries a trobar solucions. Ahir em va quedar clar que no. [...] T’han guanyat els teus mateixos, Enric. T’has tornat com ells. I com que em sap greu t’ho volia dir. A reveure.”

Doncs això, a reveure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia