El lector escriu

Zend Avesta

El nom de Zoroastre, presumpte autor del llibre sagrat de l’antic Iran i dels parsis, és la forma hel·lenitzada de Zarathustra. No obstant, avui en dia se’l considera autor dels gathas o salms del Zend Avesta. Apareix en ells com a profeta mundial i com a home que fluctua entre l’optimisme i la desesperació, però lliurat sempre en mans de Déu. Nasqué cap a l’any 1000 aC i va morir als 77 anys. Fundador de la religió anomenada zoroastrisme. La religió que Zarathustra va fundar ha influït en totes les religions monoteistes posteriors (judaisme, cristianisme i islam).

Zoroastre veu el bé i el mal, la vida i la mort, la malaltia i la salut, el que és just i el que és injust, entestats en un conflicte de forces quasi igualades. Veu en el sol l’origen de la llum i de la calor, la font de comoditat i de vida per a l’home. Així és com institueix la doctrina del dualisme i el culte al foc.

Zoroastre ha llegat a la humanitat llibres que han estat durant segles l’obra fonamental de la religió màgica i que foren conservats pels mags, com ho demostra una sèrie de documents de l’època d’Hermip d’Atenes.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia