El lector escriu

Un bisbat culpable

Segons el Catecisme de la doctrina cristiana publicat el 1940 per manament de l’Excm. i Rvdm. Dr. Josep Cartañà Inglés, bisbe de Girona, a la plana 126, en referència al vuitè manament de la Llei de Déu diu: “No llevaràs fals testimoni ni mentiràs.”

Em sap molt greu dir que aquest manament al Bisbat de Girona se’l passen pel folre. Quan fa uns quatre anys vaig anar-hi a denunciar el robatori per part del seu capellà protegit de 40 radiadors de fosa de la nova església de l’Assumpta, em varen demanar que no presentés denúncia, que el capellà lladregot tenia els dies comptats. Ha passat molt temps i el malfactor encara li tenim fotent escàndols cada dia.

L’últim afer d’aquest personatge va ser en l’enterrament del senyor Lluís Comamala, una persona molt estimada al poble, que junt amb la seva esposa –l’anomenada amb caire afable la Dolors de l’Ajuntament– varen fer infinitat de favors a tothom que els ho demanava. Ell, des del Sindicat Agrari, a l’Alba Bescanonina, a la Germandat de Sant Esteve, a la coral Josep Ruhí, i en tota mena d’activitats que poguessin millorar el benestar del poble; ella, des de l’Ajuntament, sempre atenta i disposada per a tothom.

Senyor bisbe, vostè i el seu bisbat són els únics culpables de tot el malestar que, per culpa d’un capellà delinqüent, pateix Bescanó.

Canet d’Adri (Gironès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia