Opinió

A la tres

Promeses i fets

“Està molt bé fer anuncis, però si no es posen mitjans efectius acaben sent un brindis al sol

Alguns ajuntaments tendeixen a fer grans anuncis eloqüents que simplement cauen en l’oblit. Queda molt bé dir faré, controlaré i innovaré. Però s’ha de fer complir. I aquest és el problema amb molts d’aquests anuncis, que acabes tenint la sensació que es fan de cara a la galeria. L’últim el va fer divendres l’Ajuntament de Barcelona: no deixarà fumar a les platges. L’any passat ja ho va prohibir en algunes i ara ho vol estendre a tot el terme municipal. Dius molt bé. El fum del tabac molesta els que no fumen i la sorra sovint és veritat que està fastigosament plena de burilles. La primera premissa simplement correspon a una sensació personal. A mi a la platja em molesten molt els nens que corren sense mirar res, criden i t’omplen de sorra. La segona és una qüestió de civisme com en tantes altres coses. Però donem per bo que no es pugui fumar a la platja de Barcelona, com ja han intentat fer en molts altres llocs de Catalunya i no se n’han sortit. Per què? Perquè no costa res fer anuncis i modificar ordenances que després no es fan complir. Probablement no és per falta de voluntat, sinó de mitjans.

El govern de Colau posarà policies a les platges per multar els que fumin? Difícilment la Urbana es dedicarà a anar per la sorra a la caça del fumador. Perquè quan els agents posen el peu a la sorra fan molta feina garantint que quan el banyista surt de l’aigua es trobi la bossa, cosa que sovint no passa. També poden reforçar la presència policial per erradicar els manters que es passegen pel litoral o els llauners que enterren la cervesa a la sorra per vendre-la sobretot als turistes. O els que distribueixen mojitos. O els que lloguen les gandules il·legals. O els que es passegen oferint massatges a la sorra. Tot, coses que les ordenances municipals prohibeixen i que hi són habituals. Està molt bé fer anuncis, però si no es posen mitjans efectius acaben sent un brindis al sol. Si es vol erradicar el tabaquisme, que s’il·legalitzi d’una vegada. Els governs no haurien de fer campanyes i tots seríem més saludables. Però no els interessa perquè els impostos sobre el tabac són molt alts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia